Vana majast Pronksi tänaval saab uue ilmega moodne korterelamu

Käesoleval ajal on teoksil pealinnas Pronksi tänav 3 asuva hoone moodsaks ja igati kaasaegseks korterelamuks ümberehitamine, mis siiski arhitektuuriringkondades on mõningat kriitikat pälvinud.

Projekti järgi laiendatakse 1938. aastal ehitatud maja renoveerimistööde käigus kõrgusesse kuni kolmandiku võrra, mida lubab ka seadus. Maja ajaloolist tausta rõhutatakse uute ja kaasaegsete detailidega ning sellele annakse omanäoline ja värske ilme, mis eskiisilahenduse autorite Ott Kadarik´u ja mihkel Tüür´i sõnul peaks olema ju vastupidiselt hoopiski positiivne nähtus, mis on levinud mujalgi maailmas.

Arendajad olid arhitektide lahendusega rahul, kinnitus renoveerimiseks saadi ka Tallinna linnaplaneerimise ametilt. Projekti avalikustati eskiisiga ka linnarahvale, kus see samuti heakskiidu pälvis.

Käesoleval ajal on uue ilmega Pronksi 3 maja korterid juba viimseni ette ära müüdud, kuigi ehitustööd on alles lõpujärgus. Kõige kallimalt müüdi kõige ülemisel, 7. korrusel, asuv 165 m2-ne korter – ca 350 000 euro eest.Multilotto.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga